Training Mindfulness

Het begrip mindfulness komt uit het Boeddhisme en betekent bewustzijn van de ervaring, van moment tot moment, zonder oordeel. Eenvoudiger gezegd met mindfulness kies je voor een manier van leven waarbij je vaker dan nu het geval is, je bewust bent van wat je doet, wat je denkt, wat je voelt. En je probeert bovendien om daar op een milde en vriendelijke manier naar te kijken.

 

iStock_000010038095_Small

We leven veel vanuit de automatische piloot we zitten meer in ons hoofd dan in het echte leven. Hoe vaak ben je er met je hoofd niet echt bij, luister je niet echt naar de persoon tegenover je? Hoe vaak ben je niet met je gedachten bij gisteren of maak je, je zorgen over morgen?  We dwalen vaak gemakkelijk af met onze gedachten en leven veel in de greep van denken en doen. We benaderen het leven als een glas half vol wijn: we zijn zo bezig met hoeveel erin zou moeten zitten, dat we falen om hem te proeven

Met het trainen van mindfulness leer je meer helder naar je ervaringen te kijken. Meer bewust je gedachten en gevoelens zien en ervaren, betekent dat je er anders mee om kunt leren gaan.  Mindful-zijn is een manier om stress te reduceren, je leert afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Met mindfulness leef je intenser, het is een hulpmiddel om de kwaliteit van je dagelijks leven te verhogen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen die:

  • minder met hun gedachten bezig willen zijn (piekeren)
  • zich in een druk leven beter staande willen houden
  • meer momenten willen vinden van genieten, rust en inkeer
  • bewuster het alledaagse leven willen beleven 

In de cursus maak je kennis met verschillende instructies en technieken zoals bodyscan, meditatie en aandacht voor de ademhaling. We oefenen met technieken om anders met gedachten en gevoelens om te leren gaan.

Deze cursus is deels een theoretische, maar vooral een praktische training. Je leert mindful zijn, vooral door te doen.

De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 90 minuten. Exacte tijd, plaats, data en opgave zie: www.cursusprojektamerongen.nl