Via Vitae opent nieuwe wegen…

Via Vitae betekent levensweg. Waar bevind jij je op dit moment op jouw levensweg? Zijn er obstakels of ben je van de weg af geraakt? Welke bewegingen zijn er gaande op het gebied van je werk, je relaties, je verlangens en zingeving?

Mijn visie is dat het leven geen rechte snelweg is van A naar B, maar een kronkelige en soms hobbelige weg waarop je onverwachte mogelijkheden maar ook obstakels tegen komt. Zo kun je bijvoorbeeld op een kruispunt in je leven komen waar je even niet weet welke richting te kiezen. Ofwel je hebt het gevoel op een doodlopende weg te zitten of wellicht als in een doolhof dezelfde rondjes te draaien.

Graag loop ik een eindje met je mee om samen te onderzoeken hoe je belemmerende factoren achter je kunt laten, zodat je kunt focussen op nieuwe perspectieven en doelen.

De begeleiding is gericht op bewustwording, bezieling en het vergroten van het vertrouwen in jezelf. Ik ga er van uit dat mensen over voldoende mogelijkheden beschikken om hun eigen thema’s op te lossen.

Is dit het juiste moment om stap voor stap nieuwe keuzes waar te maken?

 

In de afbeelding hieronder zie je aan de rechterkant een pijl omhoog. Beneden staat: Omgeving en Gedrag. In dit gebied ontstaan vaak de vragen waarmee cliënten en/of bedrijven binnen komen. Vragen rondom werk, relaties, loslaten/verliesverwerking, zicht op de missie, het willen ontwikkelen van talenten. We starten dan ook met het inventariseren van jouw specifieke vraag. Vervolgens met de pijl omhoog, onderzoeken we talenten en waarden om vervolgens ons op jouw missie en passie te richten. 

Dan met de pijl naar beneden. Bovenaan staan de belangrijke vragen: “Wat wil ik echt “, en “Wie ben ik?”.Ook dit kan de vraag zijn waarmee een cliënt of bedrijf start. De visie van Bateson ,die ik deel, is dat als je antwoorden hebt op deze zingevingsvragen, je als vanzelf, verandering op de onderste niveaus aan zult brengen. Dus in het gebied van werk, wonen, relaties en van het loslaten van oude pijn en overtuigingen. Je gaat leven vanuit je diepere waarden en missie en maakt de keuze om te doen wat echt bij je past en je voldoening geeft.

???????????????????????????????