"Wat ontroert jou?"


Tips en inspiratie

Verwonderd verscheen er een zachte open glimlach naar elkaar... 


Een ontroerend moment in de tijd. Voor even waren alle oordelen verdwenen. Er was alleen de ontroering en een open hart.

Het stel wat tegenover mij zat was elkaar in de loop van de tijd behoorlijk kwijtgeraakt. De afstand was moeilijk te overbruggen, toch was er het verlangen om samen verder te gaan. De voorzichtige glimlach raakte de essentie van de ander en liet oude pijn smelten. Dit lichtpuntje werd eerste bouwsteen om de relatie weer op te bouwen.


Ontroering brengt je van je hoofd naar je hart.

Brengt zachtheid, verbondenheid en dankbaarheid.

Welk moment van ontroering herinner jij je?  

 

Ontroering kun je niet zoeken, het zoekt jou. Wat je zelf kunt bijdragen om ontroering te ervaren is je zintuigen aan zetten. Voel eens de structuur van de tafel waar je je arm op hebt gelegd, ruik de zomer geuren als je fietst, luister naar de klankkleur van de stem die jou begroet...zo veel mogelijkheden ...duizelingwekkend veel. Als je al je zintuigen meer gaat gebruiken schep je ruimte in je hoofd en kun je je meer verbinden met je levenskracht.    

Soms,als al het oude in je leven is gesnoeid en kaal geplukt, lijkt het alsof de levenskracht totaal is verdwenen, En dan opeens, op een onverwachte plek, boort de levenskracht zich toch een weg naar buiten. Zichtbaar op bovenstaande foto, die ik nam in het centrum van Rome. Iemand had zelfs een lintje om de boom gebonden om er de aandacht er op te vestigen! 

 

Tip: Meer levenskracht en levenslust.

 

• Om je levenskracht, je energie, beter te laten stromen is het belangrijk om een goede verbinding te hebben met de grond onder je voeten. Een simpele tip daarvoor is: teken in gedachten een lijntje om je linkervoet en doe hetzelfde bij je rechtervoet. Als vanzelf breng je de energie vanuit je hoofd naar beneden, naar de grond. Waar je ook bent, je kunt deze simpele oefening altijd toe passen.

• Je levensenergie wil stromen, dansen, je leven vieren. In beweging zijn helpt om je levenskracht te stimuleren. Ga op zoek naar wat jou vreugde geeft: zingen, tuinieren, sporten, wandelen, fietsen...

 

Close your eyes
and dream a dream
and seak the courage
to make it real

Reflect on the past
envision the future
and embrace today
with an open
heart and soul. 

 

Acties:


15% korting: 
  2-daagse workshop Talentenspel 29/10 en 12/11


50% korting in oktober en november:
 sessie Bezielingsspel
Nu voor 30 euro!

 

Ik ben Marita Hofman, integraal therapeut en coach/trainer en werk vanuit de praktijk Via Vitae te Leersum, Utrechtse Heuvelrug.
Mijn passie is om mensen te begeleiden vanuit mijn professionaliteit in combinatie met mijn ruime, veelkleurige levenservaring. Een specifieke kwaliteit is warme betrokken aandacht voor jouw vraag. Mijn levenslust en enthousiasme nodigen je uit om diepere lagen in jezelf te onderzoeken en oude beperkende “verhalen” los te laten. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe ontwikkelingen, optimaliseren van talenten en focussen op nieuwe doelen.   

Meer over Via Vitae

Weet jij iemand die deze e-zine ook gratis zou willen ontvangen?
Stuur deze mail dan door en schrijf je dan hier in.