"Geef je talenten een boost" .


Tips en inspiratie

"Ik heb de stap gezet. Ik ben toch zó blij!

Het enthousiasme en de bezieling spatten er hoorbaar van af, zelfs via de telefoon. Zij had een stap gezet in een nieuw, voor haar nog onontgonnen gebied. Spannend, maar ook uitdagend en vervullend. Precies passend bij haar wensdroom.

In gedachten zie ik haar, een jonge vrouw van 30 jaar, het pad op opkomen naar de praktijk achter mijn huis. Ze straalde moedeloosheid uit, haar blik gericht op het stenen pad waar zij over heen liep. Bij het weggaan een kleine aarzeling...ze rechtte haar rug...haalde diep adem en zei vervolgens vastberaden: "Ik kies mijn eigen weg."
En nu was zij dus 3 maanden later haar eigen eetcafé gestart. Weg bij haar administratieve baan, het diepe van het onbekende ingesprongen.  

"Leven is een zoektocht naar jezelf. Je natuurlijke talenten zijn de verschijningsvorm van die tocht".
Sydney Smith.

Vaak gaan we al vroeg, in ons jonge leven, weg bij onze oorspronkelijke natuurlijke talenten. Maar dat zijn nu juist de talenten die onze levenszin ofwel zin in het leven aanwakkeren. 
Ook later in ons volwassen leven houden we ons vaak terug om al onze talenten volledig en ongebreideld de ruimte te geven. We kunnen genoeg redenen bedenken waarom we onszelf inhouden, maar wat zich in je roert laat zich niet voor de gek houden. Het wil naar buiten, op ontdekkingstocht gaan, in actie komen!  


Sluimerende talenten kom je op het spoor door eerlijk en goed naar jezelf te luisteren.Een (lichte) ontevredenheid omtrent je huidige leven, fysieke onrust, het gevoel hebben dat er meer in je zit dan er uit komt, kunnen allemaal signalen zijn dat er een nieuwe ontwikkeling van je gevraagd wordt. 

Het kan zijn dat er een actie nodig is in de buitenwereld, maar het kan ook een actie zijn om meer rust en ruimte voor jezelf te creëren. Voor de verschillende items heb je dan ook verschillende talenten nodig die tot actie overgaan.

 

 Sluimerende talenten willen geleefd worden.

TIP  "Je talent in actie"

 

• waar wil je aandacht aan geven?

• welk talent wil ontwikkeld worden?

• wat geeft jou (meer) energie?

• wat wil je eindelijk eens doen?

• waar wil je meer balans in?

• wat heb je laten liggen?

 

Laat het thema wat speelt in je resoneren.
Voel en ervaar wat hierin jouw verlangen is.
Welk talent kan hierbij behulpzaam zijn?

Leef je helemaal in je talent in.
Als jouw talent zich helemaal uit zou leven, hoe ziet dat er dan uit?
Welke actie zou het dan ondernemen, wat zou het doen?

Noteer wat in je opkomt.
Eerst in de hoedanigheid van het talent.
bijvoorbeeld: "mijn reiziger plant een reis".

Vervolgens in de ik-vorm
bijvoorbeeld: "Ik plan een reis".

De afsluitende stap is dat je de benodigde een concreet stappenplan maakt en de datum noteert wanneer je de stappen één voor één uitvoert. 

 

Welk spoor laat jij achter?

 

Door volledig je talenten te leven ben je zichtbaar in de wereld. Je drukt je uit via jouw talenten en brengt jouw verlangens naar buiten. Op jouw geheel eigen wijze voeg je jouw bijdrage toe aan de wereld.


Nieuw!  Coachingsessie 

Je-Talenten-Leven

 

 

                                                 

 AGENDA 2016

In december worden de nieuwe workshops op de website vermeld.

Ik ben Marita Hofman, integraal therapeut en coach/trainer en werk vanuit de praktijk Via Vitae te Leersum, Utrechtse Heuvelrug.
Mijn passie is om mensen te begeleiden vanuit mijn professionaliteit in combinatie met mijn ruime, veelkleurige levenservaring. Een specifieke kwaliteit is warme betrokken aandacht voor jouw vraag. Mijn levenslust en enthousaisme nodigen je uit om diepere lagen in jezelf te onderzoeken en oude beperkende “verhalen” los te laten. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe ontwikkelingen, optimaliseren van talenten en focussen op nieuwe doelen.   

Meer over Via Vitae

Weet jij iemand die deze e-zine ook gratis zou willen ontvangen?
Stuur deze mail dan door en schrijf je dan hier in.